Vuurzee Champagnebier

Vuurzee champagnebier vind je in stijlvolle ambiances, in de beste restaurants, upscale bars, high end hotels en exclusieve locaties. Waar mensen met passie werken, waar genoten wordt van kwaliteit en beleving en dus nu ook bij Brasserie Sjiek in Wierden

 

Vuurzee is ontstaan uit de wens om het anders te doen; en laat dat nou de perfecte combinatie zijn met Brasserie Sjiek; wij willen namelijk alles anders doen. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat wij vanaf heden Vuurzee op onze wijnkaart hebben staan!

Na een zoektocht buiten de gebaande paden en vele experimenten later, was Vuurzee geboren: een elegant, prijswinnend Champagnebier. Gebrouwen voor de echte fijnproever. Een waardig alternatief voor (mousserende) wijnen. Een drank van dit niveau verdient natuurlijk een oogstrelende jas. Het bijzondere design van onze fles is geïnspireerd op de Champagnefles.

De fles is volledig gecoat, om de hoogwaardige kwaliteit van Vuurzee te behouden.

 

Vuurzee

Vuurzee is de perfecte begeleider van vele gerechten maar kan ook als aperitief ingezet worden. Het bier is bereid met Pinot Noir druiven en Champagne gist wat zorgt voor een aangename mousse en een frisse afdronk. Vuurzee wordt geschonken vanuit een bijzonder ontworpen Champagnefles en komt het beste tot zijn recht in een wijnglas.

De Goede & De Stoute

De Goede & De Stoute is opgericht in 2017 en heeft zich ten doel gesteld om bier een plek te laten krijgen binnen de hogere gastronomie, zowel in de keuken als in de service. De focus ligt vooral op de high-end restaurants waarbij de pairing met Vuurzee centraal staat.

Ook heeft De Goede & De Stoute een exclusieve membersclub voor gastronomie liefhebbers die kunnen genieten van bijzondere gastronomische events en arrangementen.

Daarnaast is er door de kwaliteit van het bier, design van de fles en diverse awards veel vraag uit het buitenland o.a. China, Japan en USA en zijn de eerste buitenlandse chefs ook aangesloten bij het netwerk waaronder Jeroen Achtien van Restaurant Sens* in Zwitserland.

Het  verhaal

De Goede & De Stoute is een Nederlands brouwhuis en is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Uit het verlangen om een bier te maken dat een plek verdient aan de haute cuisine tafel waar we tot op heden vrijwel uitsluitend wijnen en gedistilleerd tegenkomen. 

Daar waar uiteenlopende smaken en aroma’s hun weg vinden naar de gastronomische liefhebbers. Zij denken niet in het een of het ander maar in nieuwe zinnenprinkelende combinaties. Sinds 2018 brengen ​zij hun Champagnebier Vuurzee, daar waar kwaliteit en beleving samenkomen en mensen met passie en toewijding de beste producten gebruiken om de fijnste gerechten en combinaties te creëren. 

De Goede & De Stoute hebben bewust gekozen om een groot deel van de bitters die uit hop komen te vervangen door andere bitters, namelijk uit de Pinot Noir druif. De Pinot Noir druif heeft vanwege de dunne schil, een lichte tannine.
 

Pinot Noir van Nederlandse bodem

De Goede & De Stoute hebben bewust gekozen om een groot deel van de bitters die uit hop komen te vervangen door andere bitters, namelijk uit de Pinot Noir druif. De Pinot Noir druif heeft vanwege de dunne schil, een lichte tannine. Daarnaast zorgen deze tannines ervoor dat de bitterheid, die vaak voorkomt in de meeste bieren, beter worden uitgebalanceerd. Mede door deze reden leent dit bier zich zo goed met culinaire gerechten.

 

Champagnegist

De Champagnegist geeft Vuurzee een licht lactisch karakter. Anders gezegd een licht zuurtje. Tevens zorgt de gist, voor een aangename mousse en textuur in de mond. In tegenstelling tot biergist zorgt de Champagnegist ervoor dat je niet met een opgeblazen gevoel aan tafel zit. 

Smaakontwikkeling

  • Gisting

    Vuurzee is van hoge gisting en elke fles krijgt 3 a 4 maanden de tijd om te rijpen. Het is de bedoeling dat de grove belletjes veel fijner worden, zoals bij een Champagne.

    Daarnaast zorgt de gist op de fles dat Vuurzee zich in smaak blijft evolueren en zorgt de gist ervoor dat je het voor een langere tijd kan bewaren. Net als bij een goed wijn! De Gist maakt het bier iets minder hard, zachter van smaak en zorgt voor minder scherpe tonen.

  • Oosterschelde

    Het laatste glas wordt hierdoor troebel. De Makers van Vuurzee blijven experimenteren met de smaak van vuurzee. Niet alleen laten zij Vuurzee doorrijpen in eikenhouten vaten. Ook hebben ze de afgelopen zomer een aantal flessen, 6 maanden laten rijpen in de Oosterschelde.

  • Waar te beleven

    Beleef Vuurzee in stijlvolle ambiances, in de beste restaurants, upscale bars, high end hotels en exclusieve locaties. Waar mensen met passie werken, waar genoten wordt van kwaliteit en beleving.

    en dus nu ook bij Brasserie Sjiek

Vuurzee is ontstaan uit de wens om het anders te doen. Daarom is de combinatie met Sjiek ook zo sterk.