
Cocktails first
Because no great
Story ever started
With a glass of Water
Wij hebben al een kleine selectie cocktails op onze kaart staan, maar aangezien onze gasten steeds meer naar cocktails en mocktails vragen en omdat wij alleen maar het beste voor onze gasten willen, zijn wij met (een deel van) Team Sjiek op weg gegaan naar onze Hoofdstad voor een Bartending Course bij House of Bols in Amsterdam
Tijdens deze bijzondere leerzame dag hebben wij niet alleen maar de trainer “nagedaan” door de cocktails na te maken; nee, we zijn bij de basis begonnen; namelijk uitleg over bartending, de bartending etiquette, de tools die je nodig hebt, hoe je deze gebruikt en wat er allemaal bij komt kijken.
Free Pouring
Hoe houd je de fles vast en hoe maakt jij zo nauwkeurig mogelijk de cocktails. Oftewel “free pour”. Nou dat was al best een hele klus. Gelukkig hebben wij altijd de jiggers nog.
Spirit kennis
Smaken zijn essentieel; daarom kregen wij 6 borrelglaasjes voor onze neus gezet met diverse soorten spirits. Er werd uitgebreid gesproken over de alcoholproductie, de base spirits die nodig zijn om een cocktail te maken en de smaken.
Shaken not stired
Wanneer shaken, wanneer roeren en wanneer gewoon schenken en tot slot natuurlijk de cocktails maken; de basis van de cocktails waarom je voor bepaalde spirits kiest, welk ijs, limoen of citroen, etc.
Het was een bijzonder leerzame dag en hou onze website en social media kanalen in de gaten voor onze nieuwe cocktail kaart!!
****


